Hasznos tippek

Házi készítésű napvédő krém. Vajon hatékony lehet?

A nyár teljes lendületben, a nyaralás hamarosan megkezdődik, de még mindig nem tudod, hogyan védd a bőröd a nem mindig jó napsugárzás ellen. Ha nem szeretnél a boltokban és a gyógyszertárakban körülnézni, hogy jó napvédő krémet keress, akkor akár önmagad is megalkothatod saját termékedet. Látni fogod, valójában mennyire könnyű is ez!

Jó vagy rossz a napsugárzás?

Nincs élet, energia és meleg nap nélkül. Szervezetünk napsugarakat igényel D-vitamin előállítására, amely felelős például az egészséges csontrendszer fenntartásáért. De a nap kárt is okozhat? Bizonyára, különösen óriási dózisokban kapva. Mi jön ezután? Pigmentációs jelek, ráncok, bőrrák, napégés és sok más kellemetlen és zavaró betegség.

Krém UV szűrővel

A krém, amely az UVA és az UVB sugárzás ellen hat 10% cink-oxidot tartalmaz. Az ilyen típusú szűrő úgy működik, hogy egy védőréteget képez a bőrön, amelyről visszapattannak a napsugarak. Ez egy fizikai szűrő, és az ember számára ismert legjobb védelmet nyújt. Ezen túlmenően ez a krém málnamagolajat is tartalmaz, amely anti-aging hatású, részt vesz a szabad gyökök elleni küzdelemben, regenerál és hidratál.

Házi napvédő krém. CSINÁLD MAGAD VÁLTOZAT

A házi fényvédő összetevőinek elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

  • vízfázis: forralt víz (15 g / 0,52 oz.) és glicerin (1 g / 0,03 oz.);
  • olajfázis: emulgeálószer (2,4 g / 0,84 oz.) és málnamagolaj (8 g / 0,28 oz);
  • extra fázis: mikronizált cink-oxid (3 g / 0,10 oz.) és öko-tartósítószer (0,5 g / 0,01 oz.).

Öntsünk málnamagolajat és emulgeálószert egy üvegtálba, majd melegítsük fel vízfürdőben. Egy külön edényben keverjük el és melegítsük fel a glicerint és vizet. Ezután lassan adjuk hozzá az olajos fázist a vizes fázishoz, és az összetevőket egy botmixerel keverjük össze. Azt fogjuk látni, hogy a krém sűrűbb lesz, és amikor eléri a 40 ° C-os hőmérsékletet, akkor hozzá is adhatjuk a mikronizált cink-oxidot és a tartósítószert. Helyezzük a DIY fényvédőt egy üvegbe, és maximum 3 hónapig tároljuk száraz és hűvös helyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük