Hasznos tippek

Tippek a szemkörnyéki bőr ápolására

A szomorú hír az, hogy a szemkörnyéki bőr öregszik a leggyorsabban. A legtöbb aggodalomra az ad okot, hogy az arcnak ezen a részén a bőr nagyon finom és vékony, így már egy kis kimaradást vagy álmatlan éjszakát is nagyon gyorsan visszajelez. Szerencsére létezik néhány üzembiztos trükk a terület karbantartására. Ezeknek hála végre búcsút mondhatsz a puffadásnak és a sötét foltoknak! Már nem kell sokat várnod és megosztjuk veled a szem körényi sötét karikák halványításának és a szarkalábak felszámolásának technikáit.

A felpüffedés, sötét karikák és szarkalábak leggyakoribb kiváltó okai közé az alábbiak tartoznak: 

  • Alváshiány, vagy a kényelmetlen matracon történő alvás 
  • Túl késői fekvés vagy a túl korai kelés 
  • Késő éjszakai tévézés 
  • UV-sugárzás
  • Városi por
  • Rossz smink eltávolítási módszerek 
  • Nem megfelelő bőrápolási termékek 
  • Cigarettafüst és droghasználat 
  • Stressz

Sötét karikák 

Azonban van, amikor nem az alváshiány áll a sötét karikák mögött. Előfordul, hogy az érhálózat egészen közel helyezkedik el a bőr felszínéhez és így átlátszik. Legyen az ok bármi, létezik néhány módszer arra, hogy a sötét karikákat csökkentsük. Keress olyan termékeket, amelyek a bőr fehérítéséről gondoskodnak. A legtöbb esetben ezekben C-vitamin található, használd napi (pl. krém) és heti (szérum) rendszerességgel. 

Szarkalábak

Ha már észleltél finom vonalakat a szemed környékén, akkor helyezd a bizalmad a koffeinnel elegyített peptidek, őssejtek és növényi olajok erejébe. Rendszeres használatuk mellett ezek az összetevők képesek csökkenteni a ráncokat, valamint frissé és üdévé varázsolni a bőrt. Jó ötlet lehet a retinolnak és a koenzim q10-nek is megszavazni egy esélyt. 

Felpuffadt szemek

Bár ez a panasz sokszor genetikus, esetenként jelenthet kimerültséget vagy rossz táplálkozási szokásokat (túl sok sós étel). A felpuffadt szemek utalhatnak felvizesedett testre is. Legyen az ok bármi, a táskák leapasztásához használj a vérkeringés fokozására szolgáló koffeines készítményeket. Még egy díjnyertes ötlet, ha 2 szelet hideg uborkát helyezel a szemeidre. Majd hagyd is őket hatni a csukott szemeiden 5 percig. Ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy a szemkörnyék ismét sima és ragyogó legyen. 

Szem alatti táskák 

A megereszkedett szembőrt, más néven a szem alatti táskákat, a szem alatti nyirok okozza. Bár elsőre ez problémásnak hangozhat, ennek orvoslásához nem kell túl sok minden. Próbáld meg masszázs által stimulálni a nyirok áramlását. Ennyi elég is lesz a megoldáshoz. Ha nem szeretnéd az ujjaidat bevetni, használhatsz jade hengert is. Tedd a hűtőbe, hogy finom hűs legyen, majd kezd el görgetni a szem alatti, a belső szemzugból kifelé történő mozgással. 

Plusz infók

Olyan összetevőket keresel, amelyek fokozni képesek a szem alatti keringést? Próbáld ki a koffeint, ginkgo biloba-t és a gyömbér kivonatot. Egy vérteszttel az A-, C-, E- és K-vitamin szintedet is érdemes leteszteltetni. Végezetül pedig fontos megjegyezni, hogy a szem alatti táskák, a puffadás és a sötét karikák egyértelmű jelei a krónikus kimerültségnek, vagy pihenj gyakrabban, és a bőröd is szebb lesz.