Hasznos tippek

Hogyan használj korrektort, mint egy profi

Számos lány, akik most vetették bele magukat a sminkelés rejtelmeibe, össze vannak zavarodva a korrektorok. széles választéka miatt. Rengeteg árnyalatút és állagút találhatunk. Hogyan válasszuk ki a tökéletes korrektort, ami a bőrtípusonkhoz illik és nem néz ki nyomottan, ahogy elfedi a bőrhibáinkat? A jó korrektor egy olyan szépségipari termék, aminek minden nő táskájában ott kell lennie. Nemcsak elfedi a hibákat,de alapozóként is használható, és így egy tökéletes eszköz az arc kontúrozására.

promakeupki

A legtöbb korrektor, amit a drogériák polcain találhatunk, a következő három alapanyagból állnak össze: talkum, titánium-dioxid és makadámia olaj. Amikor a talkumra gondolsz, talán aggódsz, amikor látod, hogy nagy valószínűséggel mekkora mennyiség jut be ebből a tüdődbe rögtön. Egy kis mennyiség belőle a kozmetikumban teljesen biztonságos és az a szerepe, hogy felszívja a zsírt, amit a bőröd termel. A titánium-dioxid, ami főként napkrémekben megtalálható, védőréteget képez és nem engedi, hogy a korrektor a pórusaidba jusson. Ezen kívül visszatükrözi a napsugarakat és így a bőröd csillogónak és ragyogónak tűnik. Az utolsó összetevő, a makadámia olaj tápanyagot jelent a bőrnek és hidratálja, nedvesen tartja azt az egész nap folyamán.


Hogyan alkalmazd a korrektort?

makeupconcealerlead
Minden az állagon múlik és azon, hogy hova akarod felvinni. Ha folyékony terméket szeretnél használni, a pálcát általában hozzá adják. A többi korrektort nagy ecsettel kell felvinni. Használj kicsi ecsetet, ha a szemed alatti karikákat szeretnéd eltüntetni, a kontúrozáshoz pedig használhatsz alapozót vagy egy különálló, közepes nagyságú ecsetet. Vannak azonban rúd alakú korrektorok is, amik szilárdabbak. A legjobb módszer a termék felvitelére, ha egy kis mennyiséget kensz az ujjadra és felmelegíted kicsit, mielőtt alkalmazod.

Hogyan rejtsük el a tökéletlenségeket?

Hogy minimalizáld a szemed alatti táskák megjelenését, használj 2-3 árnyalattal világosabb színű korrektort, mint amilyen a bőrszíned. Létezik egy elterjedt legenda, miszerint a pirulást rózsaszín korrektorral tudjuk eltüntetni. Az igazság az, hogy a rózsaszín árnyalat a szürke vagy zöld színen kiemelik az adott területet és így csak még láthatóbbá válik. Próbáld megtalálni a bőrödnél világosabb, semleges tónusút a legjobb eredményért. Hogy eltüntess midnen fekete pontot és mitesszert, ne használj nagyon világos korrektort, mert ha világosabb, mint az arcod többé része, az feltűnőbb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük