Szépség Tesztek

Sérült hajkoronával küzdesz? Akkor érdemes végigböngészned ezt a keratinos hajmaszkokat felsorakoztató listát

Senki sem választaná önként a sérült hajszerkezetet, de néha egyszerűen nem tehetünk ellene. Bár számos oka van a haj károsodásának, szerencsére létezik egy hatékony módszer is annak ápolására – mégpedig a keratinos hajmaszk.

A hajhullás leggyakoribb oka a nem megfelelő hajápoló kozmetikumok alkalmazásával függ össze, ami gyakran együtt jár még a magas hőmérsékleten működő hajformázó eszközök túlzott és helytelen használatával is. Emellett a gyakori hajfestés, a hajvasaló napi szintű alkalmazása, a fürtök szoros copfba rendezése,mindezek napról napra egyre inkább roncsolhatják a hajszálakat, melyek így veszítenek fényükből. Leggyakrabban öntudatlanul tesszük ezeket a frizuránkkal. Természetesen a hajkárosodásnak más okai is vannak: krónikus stressz, hormonális ingadozások, egyes gyógyszerek, a fényvédelem hiánya és akár mechanikai károsodások is (pl. egy kalap súrlódása a haj felületén).

Szerencsére minden hajtípusnak van egy közös vonása – annak ellenére, hogy a haj felépítésében nem kívánt változtatások történtek, ezek visszafordíthatók, feltéve, hogy sérült hajra szánt megfelelő termékeket választunk.

A sérült hajkorona ápolása

Csupán csak néhányan tűnödnek el azon hogy miből is épül fel a hajunk. Határozottan könnyebb megnevezni a hosszúságát, színét és típusát (pl. göndör), mint megnevezni a haj építőelemeit, ami azért is kár, mert ha a többen tudnának róla, hogy a haj keratin molekulákból épül fel, akkor könnyebb lenne számunkra a hajszálak megfelelő ápolása és azok károsodásának megakadályozása. Valójában ezek azok a keratin kutikulák, amelyekből a haj porozitása kifejezés is származik. De hogy honnan is ered minez? Röviden: minél jobban nyílnak kis és jobban terülnek el a kutikulák, annál sérülékenyebb a haj. Azaz a sérült haj igazán porózus tud lenni- ez ilyen egyszerű.

És ez egy igen lényeges információ!

A sérült hajszerkezet tehát komoly keratinhiányban szenved – a sérült hajszálak legkülső rétegei nagyon nyitottak, így a haj törékeny, sérülékeny és hajvégeknél is töredezett lesz. Az ilyen hajszerkezetből hiányzik a keratin!

Szerencsére ez a folyamat visszafordítható a sérült hajra speciálisan kifejlesztett megfelelő keratin koncentrációjú termékek alkalmazásával. De melyik termék akkor a leghatékoynabb? A legjobb eredményt a keratinos hajmaszkkal lehet elérni, ez egy olyan termék, amely minden tápanyaggal ellátja a szálakat, amire szükségük van (pontosabban fehérjékkel), és ezeket az alapvető tápanyagokat oda szállítja, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Hogy erre hygan is képes? Úgy, hogy az ilyen termékek mélyen behatolnak a hajszerkezetbe, hogy visszafordítsák a hajréteg összes szintjén keletkezett károsodást.

A megfelelő keratinos hajmaszk kiválasztása

Minden keratinos hajmaszk pontosan ugyanúgy működik?

Nem, sajnos nem ugyanúgy. Az elért hatások a használt termék minőségétől függenek. A szomorú igazság az, hogy sok olyan hajápoló kozmetikum van, ahol a keratin csupán csak egy adalékanyag, nem pedig a fő összetevő. Az persze egyértelmű, hoyg egy ilyen termék soha nem fog kiváló hatásokat elérni. Ezért azt javasoljuk, hogy keress egy olyan hajápolási terméket, amelynél a keratin az összetevők listájának élén szerepel.Így már borítékolható, hogy a keratin mennyisége elégendő lesz ahhoz, hogy visszafordítsa a haj károsodását.

Érdemes arra is figyelni, hogy a hidrolizált keratinnal gazdagított hajápolási termékek választása gyorsabb és tartósabb hatást eredményez. Ugyanis a keratin fehérjemolekulák ebben a formájukban kisebbek, így mélyebben be tudnak hatolni a hajba, ezzel magyarázható, hogy az ilyen típusú termékek jobban működnek.

Van még valami fontos a témában, amit tudnod kell?

Ha hatékonyan szeretnéd helyreállítani a hajszerezetedet,akkor győződj meg arról is, hogy a kiválasztott keratinos hajmaszk egyszerű és rövid összetevő listával rendelkezzen. Azaz, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyagot, színezéket, aromát és alkoholt tartalmazzon, ez ugyanis előnyös tud lenni a hajszálak számára. Ugyanis az a feladata, hogy a hajszerkezetet erősebbé tegye, azaz, hogy ne tegye még jobban tönkre.

A LEGJOBB KERATINOS HAJMASZKOK

Atombitos megoldást keresel? Olyan kozmetikumot, amely biztonságosan alkalmazható a frizurádon anélkül, hogy aggódnod kéne az összetevők miatt, és hogy a termék tartalmaz-e elegendő keratint ahhoz, hogy lenyűgöző és erős hajszerkezetet eredményezzen?

Az alábbi listában megtalálhatod a legjobb keratinos hajmaszkokat – azokat a termékeket, amelyeket a vásárlól – olyanok mint te is – a legjobbnak ítélnek, és amelyeket fodrászok és mesterfodrászok is bátran ajánlanak. Legfőbb jellemzőik: tökéletes formula, keratin alapú összetétel és magas hatékonyság. Hisszük, hogy az általunk bemutatni kívánt keratinos hajmaszkok mindegyike negfelel majd az igényeidnek.

Tekintsd meg a legjobb hajápolási termékeket, és válaszd ki a saját kedvencedet!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Kiszerelés: 10,1 fl. oz / 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask

Ez a termék kínálja a legmagasabb keratinkoncentrációt, ami mindenképpen jó hír azok számára, akik mélyreható kezelésre vágynak. A Nanoil keratin hair mask egy könnyed textúrájú termék, amelyet sérült, száraz és törékeny szálakra terveztek. Bátran kijelenthetjük, hogy ez egy tökéletes hajápolási termék az igényes vásárlóközönségnek, mert a gyártó párosította a hidrolizált keratint a mély helyreállítást biztosító pantenollal, amely bizonyítottan egy hidratáló, kondicionáló és szépítő hatású pro-vitamin. Azaz a Nanoil keratin hair mask egy többfunkció készítmény, amely már az első használatkor biztosítja a kívánt hatást, simává és könnyen fésülhetővé teszi a hajat. Minden samponozás után rendszeresen alkalmazva javítja a szálak állapotát, megerősíti őket és véd a jövőbeni sérüésektől. Mindenképpen muszáj beszerezned ezt a terméket főleg, mivel sokáig kitart, könnyen beszerezhető és jól átgondolt az összetevőinek a listája. A Nanoil Keratin Hair Mask készítménynek még az ára is kedvező.

termék honlapja: www.nanoil.hu

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Kiszerelés: 6,76 fl. Oz / 200 ml

Kisebb kiszerlés és lényegesen magasabb ár – ez két dolog jellemzi ezt a terméket, a Kerastase márka hajmaszkját. Ennek ellenére viszont elég érdekes termék. Innovatív Morpho-Keratine komplexet tartalmaz, amely nélkül nem lenne képes helyrehozni és megerősíteni a hajszerkezetet. A keratinon kívül ez a kozmetikum aminosavakat, fehérjéket, keramidokat és polimereket is tartalmaz. Bár az összetétele nem teljesen természetes, mégesm mondhatjuk, hogy ez a termék nem teszi, amit várunk tőle. A hatások eléréséhez vidd fel a maszkot a frissen mosott hajadra, és hagyd rajta 5 percig. Utána pedig alaposan öblítsd ki.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Kiszerelés: 13,5 fl. oz / 400 ml

A keratinos hajmaszk a Wella professzionális hajápolási termékcsaládjában is megtalálható. Az SP Luxe Oil termékcsalád, a növényi olajok értékes tulajdondágait felhasználó termékeket kínál. Ebben a hajmaszkban különösen az olajokat kombinálják folyékony keratinnal – a fehérjével, amely helyreállítja a hajat, erősebbé és sérülésállóbbá teszi a szerkezetét. A termékből egy kis mennyiséget vigyél fel a hajszálakra, és hagyd hatni 10 percig. Végül pedig öblítsd ki, néhány használat után a hajad puhábbá, rugalmasabbá és simábbá fog válni. A hatások láthatóvá válásának üteme attól függ, hogy a hajad milyen állapotban van a kezelés kezdetekor. Az egyik legnagyobb hátránya a ksézítménynek a magas ár, de ha belegondolsz, hogy ezért scerébe egy nagy kiszerelést kapsz, akkor rá fogsz jönni, hogy ez a befektetés megtérülhet.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Kiszerelés: 9,29 fl. oz / 275 ml

A Kallos hajmaszkja valószínűleg az egyik legismertebb hajápolási termék. A Kallos által kínált tucatnyi különféle hajmaszk között van egy, amelyik keratint tartalmaz és a sérült haj helyreállítására alkották meg. A Kallos Keratinos hajmaszkja egyike a többfunkciós hajápolási kozmetikumoknak, amely várhatóan helyreállítja, táplálja és pótolja a hajat nedvességtartalmát. Kellemes illata van, könnyed textúrájú, a hajad puha és fényes lesz a termék rendszeres használata esetén. Ez a hatás a készítmény szilikontartalmának is köszönhető, amelyek itt, ebben a maszkban, kondicionálók szerepét töltik be. Ezeken kívül a Kallos hajmaszk tejfehérjéket is tartalmaz, amelyek a keratinnal együtt felelősek a haj erősebbé tételéért.

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Kiszerelés: 6,76 fl. Oz / 200 ml

Valóban hosszú az összetevők listája és ráadásul a kiszerelés is kicsi, de másrészt alacsony a termék ára és különleges hatásokat érhetünk el vele – így jellemezhető a Montibello Keratin Force hajmaszk a leginkább. Fő összetevője a keratin, amely kitölti a hajszálakon keletkezett réseket, hogy erősebbé tegye azokat. Valójában viszont a termék a hatékonyságát a többi összetevőnek köszönheti, mint a Biomimetic Complex is , amely ellenállóbbá varázsolja a hajat. A PEG és a PPG összetevők jelenléte hátrányt jelent, azonban ha a hajad már amúgy is nagy mértékben sérült és gyenge, akkor adhatsz egy esélyt ennek a terméknek. Biztos lehetsz benne, hogy a Montibello keratinos hajmaszkja sviszont kellemes illatú mert olyan illatanyagokat tartalmaz, amelyeket sok felhasználó egzotikus virágokhoz hasonlít. És a legjobb, hogy ez a csodálatos illat sokáig megmarad a hajon.