Hasznos tippek Szépség

Vedd sorra, hogy te is elköveted-e a leggyakoribb 6 hajmosási hibát

Hetente többször mosunk hajat, a legtöbben ráadásul mindenféle tudatosságot nélkülözve. Gondolkoztál valaha azon, hogy jól csinálod-e egyáltalán? Most talán összerezdültél, és azon gondolkodsz, hogy mi lehet olyan bonyolult egy hajmosásban. Meglepő módon van jó néhány gyakori probléma, amelyet a legtöbben elkövetünk. Csekkold, hogy te is közéjük tartozol-e.  A cikk elolvasásával belőled is professzionális hajmosó válhat. 

A 6 leggyakoribb hiba hajmosásnál 

1.Hiba

A sampont közvetlenül a fejbőrödre teszed 

Közvetlenül a fejbőrödre teszed a sampont? Ez az első hatalmas hiba. Hiszen irritációt és korpát okozhatsz vele. A helyes eljárásrend a következő: önts némi sampont a tenyeredbe, keverd össze vízzel, majd ezt a mixet tedd a fejed búbjára. Ha így teszel, csökkenteni fogod a sampon okozta negatív hatásokat, és azt is képes leszel szabályozni, hogy a fejbőröd minden részére egyenlő mennyiségben jusson. 

2. Hiba

A fejbőr ledörzsölése.

A hajmosás inkább egy masszázshoz kellene, hogy hasonlítson, mint dörgölésre vagy vakarásra. Gyengéden végig kell masszíroznunk a koponyánkat ahhoz, hogy mindenhol teljesen megtisztítsuk, ráadásul így az érzékeny fejbőrt sem sértjük meg és a haj sem lesz gubancos. A megfelelő sampon kiválasztása is számít. Válassz olyan terméket, amely valódi megoldást kínál a fejbőr igényeire. 

3. Hiba

A sampont a haj egészsére felviszed. 

A sampont a fejbőr tisztítására találták ki. Ha a hajvégeket szeretnénk erősíteni, akkor balzsamot és kondícionálót kell használnunk. A sampon szétoszlatása a haj egész hosszán többet árt, mint használ. Ezekben a termékekben több különböző ok miatt is eltérő alapanyagok kerülnek: a sampon célja, hogy megtisztítsák a fejbőrt, míg a kondícionálók és a maszkok a hidratálásért, a regenerációért és a haj ápolásáért felelnek. 

4. Hiba

Nem használsz balzsamot. 

Ez a hiba kapcsolódik az előzőhöz. Nem várhatjuk egy sampontól, hogy csodát tegyen. Ha azt akarjuk, hogy a hajunk puha, fényes és sima legyen, akkor további termékeket is be kell vetnünk, mint a pakolások és a balzsamok. Ezeket minden hajmosás alkalmával használnunk kell – ezáltal a haj egészséges és csodálatos lesz. Ha úgy véled nincs időd ilyen kezelésekre, akkor válassz rövid hatóidejű terméket. A gyönyörű haj megér néhány percet, ugye?  

5. Hiba

Forró vízzel öblítessz. 

A forróvíz mind a hajuk, mind pedig a testünk számára negatívan hat. A haj tövét zsírossá, a végeket pedig szárazzá változtatja. Használj langyos vizet a mindenféle termék kiöblítéséhez, meg így a hajad végül sokkal puhább és egészségesebb lesz. Szánj elegendő időt erre a folyamatra, mert a termékmaradványok korpát és lapos frizurát eredményezhetnek. 

6. Hiba

Megmosott hajadat törölközőbe csavarod.

Fürdés után a hajadat és a fejbőrödet rögtön törölköző alá rejted… ez egy újabb hiba. Ezáltal hőt generálsz, miáltal a haj hamarabb lesz zsíros és a hajszálak is gyengébbek lesznek. Egy pamut felső jó alternatívája lehet ennek a problémának, hiszen sokkal gyengédebb, kevésbé okoz mechanikai sérüléseket.