Egyéb

A feketecseresznye hidrolátum: tulajdonságai és felhasználási módok

Tudatalatti gyógyászati, aromaterápiás és kozmetikai felhasználásokra is alkalmas, a hidrolátumok egy csúcskategóriája. Az elmúlt évtizedekben a feketecseresznye hidrolátum, amelyet adott esetben feketecseresznye-víznek is neveznek, mind nagyobb elterjedést vívott ki magának. A feketecseresznye-víz a feketecseresznyéből készül, amikor a választott cseresznyéket finom forrázással tisztítják, nevezzük az ecetes ecetfőzésnek. Ez lehetővé teszi, hogy a természetes ásványi anyagok és vegyi összetevők kioldódjanak, és az összetevőket megtalálja a közepes testhőmérsékleten kicsapódó csaz.

A készléteből származó hidrolátum számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Mivel a cseresznye tulajdonságai a hidrolátumban megtalálhatóak, ez a hidrolátum lényegesen koncentráltabbnak tekinthető, mint a közönséges feketecseresznye-gyümölcs. Ez azt jelenti, hogy ennek a hidrolátumnak rendkívül gazdag közössége van vitaminozott, antioxik és flavenoidok, valamint más fontos ásványi anyagok. A rendkívül erős antioxidáns összetétel a feketecseresznye-hidrolátum olyan dolog, amit egyértelműen maxmalizálni kell.

A feketecseresznye hidrolátum előnyei

 • A feketecseresznye hidrolátum immunrendszer-erősítő tulajdonsággal rendelkezik, különösen a strandok és a víziközműves tisztítók között.
 • Az egyik legerősebb természetes antioxidáns, és különösen hatásos a bőr táplálásában és tisztításában.
 • Rendelkezik antienzim szabályozó hatással, ami segíthet a bőr öregedésének lassításában.
 • Az érzékeny bőrt is táplálja, mivel antihisztamin hatása van.
 • Hatékony szabadgyök-megkötő mechanizmussal rendelkezik, ami megvédi a bőrt a külső tényezőktől és stimulálódjon a szép bőr fenntartására.
 • Kiváló gyógyírt jelent számos betegségre, különösen a szezonális allergiás megbetegedésekre.
 • Enyhíti az antibakteriális és antivirális összetevők miatt a megfázást, a légcsőhurutot és a torokfájást.
 • Növeli a teljesítményt és javíthja a memóriát is.
 • A bőséges C-vitamin-tartalmú hidrolátum segíthet a kollagénszint szabályozásában és fenntartásában.
 • Gazdag magas antioxidáns vitaminokban, hogy megvédje a bőrt az öregedés és a káros hatások ellen.
 • A feketecseresznye kivonatú hidrolátum előnyös lehet a szembetegségek, a fejfájás, a ráncok, a pigmentfoltok és a látásromlás elkerülésében is.

Hogyan használjuk a feketecseresznye hidrolátumot?

A feketecseresznye hidrolátum különböző módokon felhasználható. A legjobb módszer a hideg extrahálás. A feketecseresznye terméséből készült folyadékot vízzel, ecettel vagy szeszes mésszel édesíteni lehet. A módszer növeli a hideget és fehéríti a feketecseresznye lidrolátumot. A másik módszer a forrászás lehet, ami a cseresznye számára meleg vízben kívánt előnyöket képvisel.

A feketecseresznye hidralátumok a különböző kozmetikumokhoz, háztartási cikkekhez és medikális alapanyagokhoz is kiválóan használhatók. A kozmetikai termékekhez használt hidralátumok különböző formában elérhetők, ideértve a gélát, krémet, maszkot, fertőtlenítőszert és tonizálószert is. Az ilyen alapanyagokon felhasznált feketecseresznye hidralátumok segíthetnek a bőr hidratálásában, tápanyagellátásában, tónusában és feszességében, eltávolítva a szennyeződéseket és baktériumokat.

A feketecseresznye-hidralátumok természetes összetételük miatt különböző gyógymódok is alkalmasak. Sok orvos és népi gyógyész ragaszkodik a feketecseresznye-hidrolátumok használatához egyes vírusok kiküszöböléséhez. Ez a gyógynövény-készítmény fontos szerepet játszott a menopauza előtti nők kezelésében is.

A feketecseresznye hidralátumokat