Szépség

DIY-Organikus szappan

Tudta, milyen egyszerű szappant készíteni? Örömmel költünk óriási összegeget “Lush” szappanokra,csak mert kicsik, csodálatosak és érdekes, élénk színekben pompáznak. Valószínűleg bele sem gondolt, hogy a boltokban megvásárolt szappanok milyen káros összetevőket tartalmaznak. mint például parabéneket és tengeri anyagokat (SLS- Sodium Lauryl Sulphate). Ha kívánja, maga is elkészítheti a szappant és így tudni fogja, hogy az 100%-ban organikus és biztonságos a bőrnek. Az összetevők mértékével megváltoztathatja az illatát, a textúráját és a tulajdonságát ennek a bőrbarát terméknek. Olvassa végig, hogyan alkothatja meg saját, egyedi, organikus szappanát.

Mire van szüksége?

Ha egy csodás szappant szeretne gyártani, fel kell áldoznia a konyháját egy éjszakára és labort kell varázsolnia belőle. A következő eszközökre lesz szüksége: két főzőedény, üvegtérolók, nagy, fém asztali kanál, mérleg, nagy, vastag gumikesztűk, védőszemüveg és szilikon öntőforma.
Az egy kg szappan elkészítéséhez a következőkre lesz szüksége:

  • 500g méhviasz,
  • 300g kókusz-/olíva-/szójaolaj,
  • 200g édes mandulaolaj,
  • 175g lúg (bármilyen vegyi boltban beszerezhető, legyen óvatos vele),
  • 375g szűrt, hideg víz,
  • 7-10 ml illóolaj, szabadon választható.

Gyógynövnyek, hogy érdekesebbé váljon a szappan textúrája.

kozmetikaiboltsoapr

Hogyan kezdjünk neki?

A szappan alapja a méhviasz lesz. Kísérletezhet a mennyiséggel, hiszen ez felelős főként a a szappan sűrűségéért. Minél több méhviaszt ad hozzá, annál tömörebb lesz a szappan. A méhviasz emellett mélyebbé és intenzívebbé varázsolja a szappan illatát. Sőt mi több, nem szárítja ki a bőrt és finom lesz a tapintása. A szappan készítésénél a méhviasz az alap és a szappan sajátosságai a többi hozzáadott összetevőtől fog függeni. Olvassza meg a méhviaszt az egyik főzőedényben. Használjon külön edényt a vízhez és a lúghoz. Sajnos majdnem minden szappan tartalmaz lúgot. Ez egy különösen veszélyes anyag, ami felold mindent, ami organikus alapú. A szappankészítők katalizátorként használják az egész folyamat alatt-az olajok hatékonyabban össze bírnak így keveredni. Emiatt szem előtt kell tartani a szükséges óvintézkedéseket, ha szeretnlé ezeket az összetevőket használni. A lúgot kizárólag üveg- vagy ,űanyagtálban lehet feloldani és emellett viselnie kell a gumikesztyűket és az arcmaszkot, hogymegvédje magát az esetleges gázoktól.

Először is, öntse bele a vízet egy tárolóba és csak ezután egy nagyon kevés lúgot adjon hozzá. Ha nem szeretne lúggal dolgozni, csak hagyja ki ezt a lépést. Melegítse fel a méhviaszt pont annyira, hogy megolvadjon. Ne állítson be túl nagy hőmérsékletet, nehogy az olaj és a méhviasz áthaladja ezt a határt. Ezután keverje ezt össze a kiválasztott olajjal. A legnépszerűbb olajok, amelyeket az organikus szappanok tartalmaznak az olívaolaj, kókuszolaj vagy egy olcsó szójaolaj. Használhatja a kézi robotgépet, hogy alaposan össze tudja keverni. A legvégén adja hozzá az illóolajokat, amiket kiválasztott. Készíthet görögdinnyés szappant, de akár választhat egy hagyományos illatot és hozzáadhat levendulaolajat is. A legtöbb szappan citrusos, amit a frissességgel párosítunk.

Amikor kész a formula, formákba lehet önteni. Az ön döntése, milyen alakút szeretne a végén kapni. Használhat kicsi, félgömb alakú szilikonformát, hogy egy kcisi kerek szappant kapjon. A következő lépés nagyo negyszerű és nem igényel nagy figyelmet. A szappanformulát száraz helyen kell tárolni néhány napig, hogy megszilárduljon.

Ez valószínűleg a legegyszerűbb szappanrecept, ami otthon elkészíthető. Ha még mindig nem lett meggyőzve arról, hogy fel kellene hagynia a kereskedelmi szappanokkal, tudnia kell, hogy azok kétszer annyi összetevőt tartalmaznak, mint a természetes alapúak. Valójában a legtöbb szappan, amit használunk mindennapokban, nem nevezhető szappannak. Ha megfgyeli a cimkét, szintetikus tisztítószereknek hívják őket. Ahhoz, hogy egy szappant szappannak lehessen hívni, glicerint kell tartalmaznia. A nagy vállalatok kivonták ezt az összetevőt és testápolókba, krémekbe tették bele, mivel azokat jobban viszik az emberek. Következő alkalommal, amikor egy jó termékkel szeretné megmosni az arcát, győzödjön meg róla, hogy „szappan” áll a csomagoláson.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük