Egyéb

Hízelgő smink különböző bőrtónusokhoz

Hízelgő smink különböző bőrtónusokhoz

Kimondatlan szabály a szépségiparban, hogy a sminknek ki kell emelnie és hangsúlyoznia kell a természetes szépségünket. Mindannyian egyediek vagyunk az öröklött bőrtónusainkban, az arcformáinkban és még számtalan más tényezőben is. Fontos tehát, hogy a sminkünk is tisztelje ezt az egyediséget és a lehető legflatteredálóbb módon jelenítse meg.

A smink és a bőrtónus

Valószínűleg már hallottad ezt az ökölszabályt: “Az ellenkezők vonzzák egymást.” Ez a kifejezés nemcsak a kapcsolatokra, hanem a sminkre is igaz. A szemészeti körökben ismert színelmélet szerint a szembeálló színek kiemelik egymást. Tehát, ha zöld szemed van például, a rózsaszín árnyalatok jól működnek veled, mert kiemelik a zöld színt a szemeidben. A bőrtónusod szempontjából ugyanez az elv érvényesül.

Bőrtónus meghatározása

Hogyan határozzuk meg a bőrtónusunkat? Nos, vannak bizonyos jellemzők, amelyek utalhatnak a bőrtónusra. Például, ha a bőrünkben a sárgás, arany vagy olajbogyós árnyalatok dominálnak, akkor valószínűleg meleg bőrtónusúak vagyunk. Ha a bőrünkben a rózsaszín, piros vagy kék árnyalatok dominálnak, akkor valószínűleg hideg bőrtónusúak vagyunk. Ha pedig mindkét típusú szín jelen van a bőrünkben, akkor valószínűleg semleges bőrtónusúak vagyunk.

Smink ajánlások bőrtónus szerint

Ezután bemutatjuk a különböző bőrtónusokhoz leginkább hízelgő sminkszíneket és -technikákat.

Meleg bőrtónus

A meleg bőrtónusú személyek számára a legjobb a bőrszínüket mélyíteni és kiemelni a barnás, arany, barackos és narancsos árnyalatokkal. A szájfények és a rúzsok esetében a terrakotta, barack, mézszínű vagy gazdag mély vörös árnyalatok a legmegfelelőbbek. Az ilyen bőrtónusúak számára a bronzosító is kiváló választás lehet a bőr melegítésére és ragyogásának fokozására.

Hideg bőrtónus

A hideg bőrtónusúak számára az élénk vörös, rózsaszín vagy bogyós árnyalatok működnek a legjobban. A szemeket a szürkések, kékek, rózsaszín és ezüst árnyalatai emelik ki. A rúzsoknál a cseresznye, málna vagy bogyós árnyalatok működnek legjobban.

Semleges bőrtónus

A semleges bőrtónus előnye, hogy majdnem minden szín jól áll. Természetes, meleg barnák, pasztellszínek, és semleges színek hízelgőek. Az élénk színek, mint a narancs vagy a rózsaszín, szintén jól működnek a semleges bőrtónussal rendelkező emberekkel.

Összefoglalás

A bőrtónusoddal harmonizáló sminkszínek használata segít abban, hogy a természetes szépségedet még inkább kiemeld. Ne feledd azonban, hogy ezek csak útmutatók; szabadon felhasználhatod a színeket, amelyekkel a legkényelmesebben érzed magad. A legfontosabb, hogy érezd jól magad a bőrödben – sminkben és azon kívül is!