Smink

Bambusz-, rizs-, banánpor – mi a különbség és melyiket válasszuk?

Természetes port keresel a bőrödre? Akkor már biztosan észrevetted, hogy minden márka esetében a legnépszerűbbek a banán, a rizs és a bambuszporok. Míg a banánpor kissé sárgás, meleg fénnyel tölti fel az arcbőrt, addig a bambusz és a rizs ismertetőjegye a fehér és púderes végeredmény. Mi a különbség? Melyik port válaszd? 

Rizspor- kinek? 

A rizspor textúrája laza olyan a tapintása akár a szaténé, magába szívja a faggyút így téve a bőrt mattá, frissen kinézővé és gyönyörűvé több órán át. Ráadásul kifinomult és természetes végeredményt garantál. Viszont nagyon kevesen tudják, hogy nem csak fixálóként, de alapozó alá primerként is nagyszerűen megállja a helyét. Pórusok eltömítődésétől sem kell félned. 

Bambuszpor – kinek? 

Tudtad, hogy a bambusz port egy különleges bambuszfajta felhasználásával készítik? Ez Indiában terem. A por 100%-ban természetes és megfizethető, ezáltal ráadásul nagyszerűen helyettesíti a méregdrága ásványi porokat. Még a rízspornál is hatékonyabban öli meg a baktériumokat, tehát a pattanásokkal tűzdők számára igazi megváltás lesz. Ráadásul a bőrt is regenerálja. 

Természetesen  ez a termék nem csak olajos bőrre, de bármilyen bőrtípushoz megfelelő. A bambuszpor rendszeres használata javítani fogja a bőr állapotát. Azonban arról ne felejtkezz el, hogy a lehető legjobb minőségű készítményt válaszd: a természetes bambuszport 90%-os szilícium-dioxiddal kell elegyíteni. Fontos, hogy se szilikont, se semmilyen mesterséges színezéket ne tartalmazzon. 

Banánpor – kinek?

A banánpor ahogy már az elején is említettük enyhén sárgás árnyalatú, ez annyit tesz, hogy nem teljesen  áttetsző. – Éppen ezért leginkább sötétebb tónusú, oliva színű bőrhöz ajánlott. Tökéletes lehet sminkek lezárásához, fixálásához, szaténos végeredményt biztosítva általa. 

Ez a pr nagyon könnyed, így nyárra is tökéletes, már csak azért is meg színt ad a bőrnek és általa nem tűnsz majd sápadtnak. A banánpor rosaceás bőrre is kiváló. 

Hogyan használjuk az alábbi porokat: rizs, bambusz, banán?

Igényelnek ezek a porok valamilyen speciális hasznosítási módot? Ami a legfontosabb, hogy legyünk mértékletesek a használatuk közben és kevés mennyiséget vigyünk fel a nagy ecset segítségével. Máskülönben fehér foltok tarkíthatják az arcodat, ami kétségbeejtően nézhet ki. Ezek a kozmetikum fajták nagyon hatékonyak és a mattításhoz nem kell sok belőlük. Jobban jársz, ha apránként növeled a por mennyiségét a csillogás megszüntetéséhez, mintha egyszerre túl sokat tennél fel, minek köszönhetően be fog ülni a ráncokba, felhívva ezáltal a figyelmet a tökéletlenségekre.