Egyéb

Metternich bölcselettel Brahmi indiai gyógyhatásai

Bevezetés

A Brahmi egy növény, mely számos indiai és dél-ázsiai kultúrában jelen van, s mely megalkotásra és kreativitásra inspirálhat. A gyökérét és leveleit is felhasználják, többek között Ayurveda terápiák alkotásában is.

Az Indian Brahmi számos olyan gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, amiket érdemes megfontolni az egészségünk érdekében. Itt az ideje ennek megismerkednünk.

Rövid ismertető

A Brahmi az Ayurveda orvoslás alapja, egyike a hat legismertebb Indián növényeknek: Amalaki, Bhrinamamalaki, Guduchi, Shatavar, Tulsi és Brahmi. Az Ayurveda a szanszkrit szó egyesített jelentése, ami „egészség életmód”-ot jelent.

A Brahmi egy csodálatos kis növény, ami sokkal többről szól, mint csak a természetes gyógyászatról. Régóta használták meditációval, mely segített fenntartani az egészséges mentális egészséget, erősíti az idegi rendszert, lassítja a változó biológiai folyamatokat, valamint növeli a koncentráció képességét és a gondolkodást.

Ami a Brahmi-t leginkább felismerhetővé teszi, az a sötétzöld, fényesen csillogó levele, ami megjelenik a szülőföld ázsiai növényvilágában, és szorosan kapcsolódik a Hindu mitológiához is. A növény maga könnyen megtalálható Indiában, Ázsiában és Ausztráliában is.

Előnyök

A Brahmi segít kontrollálni a stresszt és a feszültséget. Mivel a gyógynövény segíthet az agyi anyagok szintjének csökkentésében és növekedésében serotoninnal, dopamin és noradrenalinokkal, ezért jól működhet a stressz és a feszültség enyhítésére.

Azoknak, akik szembesülnek az alacsony vérnyomás problémájával, és küzdeni akarnak a fáradtsággal, az indiai Brahmi jól bevált választás lehet. A Brahmi segíthet visszaállítani a vérnyomási egyensúlyt, ami segíthet abban, hogy ne érezzük magunkat olyan fáradtaknak, mint máskor.

A Brahmi növeli éberséget, emellett stimulálhatja a szövetek oxigénellátását, ami segíthet megőrizni a jómemóriát. Segít koncentrálni és javítani a megfigyelőképességet, amire szükségünk van ahhoz, hogy jobban teljesítsünk a hétköznapi feladatainkban.

Azok számára, akik allergiás reakcióra hajlamosak, az indiai Brahmi is kiváló választás lehet. Segít csökkenteni az allergiához kapcsolódó gyulladást és tüneteit, mint például a tüsszögés és az orrdugulás.

A Brahmi segíthet csökkenteni a szorongást és a depressziót, mivel segíti az idegrendszer nyugtatását és a különböző nyugtató és szedációs hormonok termelését.

Tudományos kutatások

Brahmi elsősorban antidepresszív tulajdonságokkal rendelkezik, és néhány kutatás kimutatta, hogy képes csökkenteni a szorongást, ami nagyon hasznos lehet, ha depresszióval küzdünk.

Az egyik kutatás 124 szorongó felnőtt bevonásával azt állapította meg, hogy a Brahmi képes csökkenteni a szorongási tüneteket 8 hetes használat után, különösen zavarok esetén.

Egy másik kutatás 751 felnőtt körében azt találták, hogy a megnövekedett Brahmi adagolása csökkentheti a mentális fáradtságot és növelheti a koncentrációt, amivel küzdenek azok, akik depressziós tünetekkel járnak.

Az egyik legjobb Brahmi-tulajdonság, hogy antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Az egyik Cambridge Egyetemen végzett tanulmány szerint a Brahmi növeli a szervezetben a védelemért felelős különböző antioxidánsok szintjét.

Ellenjavallatok

Brahmi biztonsággal fogyasztható, ha megfelelő adagokban használjuk, a legszegényebb terhes nők esetén is az orvosok javasolják.

A terhesség alatt híres túladagolástól kell óvakodnunk, mivel egyes összetevők, amelyek a Brahmi undorító hatásokat okozhatnak, például a keringés zavarai, a magas vérnyomás, a szédülés és a hányinger.

A krónikus betegségekkel küzdő embereknek is óvatosnak kell lenniük, amikor Brahmi-t vesznek be, és érdemes orvosát is megkérni a használat előtt. A krónikus betegeknek is szem előtt kell tartaniuk a következő ellenjavallatokat: alacsony vérnyomás, veseelégtelenség, magas