Egyéb

Típusai a sminktermékeknek

A smink egy nagyon személyes dolog, és minden nő másképp használja. Azonban a legtöbben egyetértenek abban, hogy a megfelelő termékek kiválasztása létfontosságú a tökéletes megjelenés eléréséhez. Ezért a következőkben bemutatjuk a különböző sminktermékek típusait, hogy segítsünk nektek meghozni a legjobb döntést a sminkrutinotok erősítésében.

Alapozó

Az alapozó feladata, hogy megteremtse a bőr sima felületét a további sminkalkalmazásokhoz. Olyan, mint a vászon, amelyre festéket viszünk fel. Az alapozók mindenféle árnyalatban, textúrában és összetételben megtalálhatóak, hogy megfeleljenek a bőr minden színváltozatának és típusának.

Korrekciós termékek

A korrekciós termékek a tökéletlenségek eltakarását célozzák. A korrektorok és a színkorrektorok segítenek elrejteni a sötét foltokat, a pattanásokat és a sötét karikákat a szem alatt. Ezeket az alapozó alatt vagy tetején használják szükség szerint.

Púder

A púder segít rögzíteni az alapozó bevonatot, és megakadályozza a smink csúszását és a bőr ragyogását egész nap. Lehet kompakt vagy laza formában és matt, fényes vagy áttetsző kivitelben.

Szemhéjfesték

A szemhéjfesték a szemeket hangsúlyozza, kiemeli és színt visz a szemhéjakra. Vannak egyszínűek, de a paletták népszerűbbek, mert sokféle színt és textúrát kínálnak a kreativitás szárnyalásához.

Szemceruza és szemhéjtus

A szemceruza és a szemhéjtus segít meghatározni a szemeket és optikai illúziót kelthet. A szemceruza lehet lágy és vizes, a szemhéjtus pedig folyékony, gél vagy filctoll formájú lehet.

Spirál

A spirál a szempillákat hosszabbnak, dúsabbnak és mélyebbnek teszi. Vannak vízálló formulák is, amelyek megakadályozzák a smink maszatolódását.

Pirosító és bronzosító

A pirosító és a bronzosító természetes árnyékot és színt ad az arcra. A pirosító az arc természetes ragyogását hivatott serkenteni, míg a bronzosító a bőrszín mélyebb tónusát hivatott előhozni.

Highlighter

A highlighter az arcot és a szemet ragyogóbbá teszi, kihangsúlyozva a természetes vonalakat és domborulatokat. Lehet krémes, folyékony vagy por formában.

Szempilla- és szemöldöktermékek

Az ilyen termékek feladata, hogy kiemelje és formálja a szempillákat és a szemöldököket. A szemöldökceruza, szemöldökgél, szemöldökpor és szemöldökviassz segít megadni a szemöldöknek a kívánt formát és színt.

Rúzs és ajakfény

A rúzs és az ajakfény a smink utolsó lépése. A rúzs intenzív színt ad az ajkaknak, míg az ajakfény fényt és csillogást ad, és optikai illúziót kelt, hogy az ajkak mélyebbek és teltebbek.

Összefoglalva, a sminktermékek különféle formákban, színekben és textúrákban érhetők el, így minden nő könnyedén megtalálhatja azokat, amelyek a legjobban megfelelnek a bőrtípusának, az arcának, a szemének és az ajkainak.