Szépség

Száraz bőr ápolása

A száraz bőr egy kellemetlen tényező lehet, ami akkor alakul ki, amikor kevesebb zsírt termelnek a bőr mirigyei. A bőr külső rétege úgy működik, mint egy önellátó, zsírtermelő gépezet, de néha a termelés mértéke nem tudja elérni a szükséges mennyiséget. A száraz bőr egy fonnyadt kinézetet ad, hiszen képtelen hidratálódni. Általában szorítónak és kényelmetlennek érezzük egy hidratáló krém használata után. Repedezés és ropogás általában a különösen száraz, dehidratált bőr jele. A legnagyobb problémát a téli, kevésbé nedvesség időszak okozza. Akkor történik a baj, amikor durva vegyi szappanokkal vagy tusfürdőkkel fürdünk, vagy ha meleg és száraz környezetben élünk. A száraz bőr sokkal hajlamosabb az idő előtti öregedésre a zsíros, vagy kevert bőrhöz képest. Számos oka lehet a bőröd szárasságának.

  • Forró vízben való fürdés
  • Durva időjárási körülmények (túl meleg, túl száraz vagy túl hideg)
  • Örökség
  • Deidratáció
  • Legkondícionálás
  • Központi fűtés
  • SLS-t tartalmazó szappanok, samponok használata, amik eltávolítják a természetes olajat a bőrödről

howtododry

Néhány ember milliókat költ drága testápolókra és szappanokra, amik gyakran nem hatékonyak. Drága termékekre való költés helyett, próbálj ki természetes ellenszereket, amiktől újra sugározni fog a bőröd.

Először is, dobd ki az összes durva bőrtisztító szert. Minden termék, ami Sodium Lauryl Sulfoacetate-et tartalmaz, nagyon káros a bőrödnek, mivel ez szükségtelenül eltávolítja a bőr legfelső védőrétegét.Amikro a hajad feltűnően tiszta, az annak a jele, hogy a sampon egy kémiai formula. A korpa az első jel arra, hogy a fejbőröd száraz és hogy egy természetes hajtisztító termék megoldaná a viszketési problémát.

Használj hidratáló termékeket minden egyes alkalommal fürdés után. Próbáld elkerülni a forró vizet és inkább langyos vizzel mosakodj. A csodálatos kezelés a bőrödnek egy kanálnyi olívaolaj vagy kókuszolaj lenne, amit a fürdődbe öntesz. Így a bőröd nem veszti el a hdiratáltságot és puha, sima marad hosszú órákig. Amikor a bőrödet tisztítod, használj szűrt vizet, csapvíz helyett. A csapvíz tartalmaz klórt,ami kiszárítja a bőröd.

Mindenkinek, aki száraz bőrtől szenved, meg kell bizonyosodnia arról, hogy elég tiszta vizet iszik. Kávé, szóda vagy tea nem számít, mert dehidratálnak. Csupán a tiszta víz és a sok vizet tartalmazó gyümölcsök tudják helyreállítani a bőr állapotát kívül-beül. Sok embernek az a gyakori tévképzete, hogy csak akkor kell inni, amikro szomjasak. A test egy erős jelet ad , hogy már dehidratált, amikor úgy érzed, innod kellene valamit. A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz, hogy megiszol egy pohár kólát. Hét-nyolc pohárnyi szűrt víz az ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük