Tesztek

Lézeres epiláció

Minden nő finom, sima bőrről álmodi k a nap minden percében és éjszaka is, évszaktól eltekintve. Próbálunk megszabadulni a nem kívánt szőrtől a lábunkon, hónaljunkon és más területeken. Gyakran győzünk ezekben a küzdelmekben, de mikor nyerjük meg a csatát? Számos módszer létezik a növekvő szőr eltávolítására. Néhányan a borotvát részesítik előnyben, mások a gépi epilátort. Mindkét esetben a szőr viszonylag gyorsan visszanő. Van pár sokkal hatásosabb módszer is, amelyek általán szépségszalonokban vagy fürdőkben érhetőek el. Az elmúlt pár évben a lézeres epiláció egyre népszerűbb lett a fiatal nők körében, mert egyre megfizethetőbb.

lasers

A lézeres szőrtelenítő kezelés – áttekintés

Ez az egyik leghatásosabb módszer a szőrmirigyek szétrombolására. A lézeres epiláció során a fénysugár hat a látható szőrszálakra, a bőr felszínén, illetve a növekedésben levőkre is. A lézeres impulzus melatonin pigmenteket célozza meg, amik a szőrszálakban megtalálhatóak. A hajimpulzusának rostjai a gyökerekre hatnak, szétrombolva azt.

A lézeres epiláció során a szőr nem tűnik el, rögtön az első alkalom után. A lézeres impulzusnak köszönhetően a szőrszálak kihullanak két-három héttel a kezelés után. A szőrszálak következő generációja 5 hét után allnak készen a kezelésre, amit 3-5 kezelés követ 5 hetente, míg a szőrmirigyek teljesen szétrombolódnak. Ezek után elvégezendőek a korrekciók, amik egyénenként változnak. Fontos tudni, hogy a terhesség, szoptatás vagy betegség okozta hormonális kiegyensúlyozatlanság elősegítheti a szőrszálak ujranövését a jövőben.

A kezelés előtt a bőrt szabadon és egészségesen kell hagyni. Az optimális szőrszálhossz 1-2 mm. A lézeres kezelés nem alkalmazható terhes, illetve légúti vagy szívproblémákkal küzdő nőkön. Bizonyított, hogy a lézeres epiláció hatásosabb sötét hajjal és világosabb bőrrel rendelkező embereken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük