Egyéb

Kezdés Kegyetlenség-Mentes Bőrápolással

A bőrünk az a testrészünk, amely a legintenzívebb kapcsolatban áll a külvilággal, ezért mindig érdemes a legjobb termékekkel gondoskodni róla. Azonban sokszor csak a szépségápolási termékek hatásaira koncentrálunk, és nem vesszük figyelembe, milyen körülmények között állították elő őket.

A Kegyetlenség-Mentes Bőrápolás

A “kegyetlenség-mentes” elnevezést azokra a termékekre alkalmazzák, amelyeknél a gyártás során nem használnak állatokat tesztek alanyaként. A bőrápolási termékek kifejlesztése során gyakran alkalmaznak állatkísérleteket, hogy bizonyos anyagok hatásait teszteljék, és megbizonyosodjanak róla, hogy biztonságosak az emberi használatra. Azonban számos alternatíva létezik, amelyekkel ugyanúgy biztosítható a termékek biztonsága, anélkül, hogy állatokat kellene bántalmazni.

Az előnyök

A kegyetlenség-mentes bőrápolás elsődleges előnye a lelkiismeret tisztaságán túlmenően, hogy a legtöbb esetben ezek a termékek vegánok, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Ezentúl a kegyetlenség mentes termékek gyakran környezetbarátabb csomagolásban érkeznek és egyre népszerűbbek azok, akik próbálnak fenntarthatóbb életmódot folytatni.

Mik a legjobb kegyetlenség-mentes bőrápolási termékek?

Számos márka kínál kegyetlenség-mentes és vegán termékeket. Elsőként az Aesop kínálatába érdemes bepillantania, mivel minden termékük vegán és nincsenek állatokon tesztelve. Másodszor a Drunk Elephant, ami szintén elkötelezett a kegyetlenség-mentes bőrápolás mellett.

Kegyetlenség-mentes bőrápolás Magyarországon

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kegyetlenség-mentes termékek. Meglepően sok magyar márka is kiemeli, hogy termékeik kegyetlenség-mentesek, ilyen például a Helia-D vagy a Solanie. Mindkettő elérhető drogériákban, online és offline egyaránt, tehát egyszerű beilleszteni őket a mindennapi rutinba.