Egyéb

Csinálj valamit, hogy gyorsabban kiszáradjon a hajad!

Mindenki akarja, hogy a hajuk szuperén nézzen ki, de ahhoz, hogy elérje ezt, először szárítani kell. Amikor a hajab beázik, hosszabb ideig tart, míg megszárad, de ha tudod, hogyan lehetséges gyorsítani a folyamatot, akkor akár 20-30%-kal is lecsökkentheted a szárítási időt! Itt van néhány hasznos tipp arra, hogy miket tehetsz annak érdekében, hogy gyorsabban száradjanak ki a hajad:

1. Spricceld keresztül egy hajspray-t

A hajsprayek segíthetnek gyorsítani a hajszárítást. Szórd meg a hajadat a hajspray-el, és addig dörzsöld össze, amíg a szer teljesen el nem egyenletesedik rajta. Ezzel a gyorsító lépéssel nemcsak gyorsabban szárad a hajad, de láthatóan jobb lesz az ápolt megjelenésük is.

2. Szárítsd meg magad a hajszárítóval

A hajszárítóval lehet a leggyorsabban száradni a hajat. Akadályozhatod, hogy a fejbőr kiszáradjon, ha legfeljebb 10-15°C-on állítod be a hőmérsékletet, hogy ne legyen túl meleg. Szárítsd meg a hajad formázottra, de úgy, hogy még ne legyen túl száraz. Eltávolítja a fölösleges nedvességet, és gyorsítja a száradási folyamatot.

3. Befejezésként használj hajlakkot

Egy kis hajlakk nagyban gyorsíthatja a hajszárítást, különösen akkor, ha alacsony beállításon szárítottad meg a hajad. Használd a hajszárítót, hogy kissé formázott állapotba hozd a hajad, és zárd be a szálakat egy kis hajlakkal.

4. Vágj le egy csomót a hajból

Egy rövid frizura sokkal jobban megkönnyíti a szárítás időtartamát, ugyanis a sűrű hajzat nehezebben szárad. A hajnövesztés nagyon lassú folyamat, de ha folyamatosan elvégezheted a metszéseket, akkor enyhítheted a szárítás időtartamát.

5. Használj néhány egyszerű hajszárító kiegészítőt

NAszályos hajszárító kiegészítők segíthetik gyorsítani a száraz folyamatot. Készíts egy hidegen, nedves törülközőt, és fektessd az arcod alá. Ezen kívül szerezhetsz be speciális, foga nélküli szárító kést, és használd a hajszárítóval, hogy simább legyen a hajad. Emellett használhatsz hajszeszes, nedves hajápolási termékeket is, hogy gyorsabban száradjanak a szálaid.

6. A “már gyorsítja a száradást” termékek

Ma már számos olyan hajszesz, ami kifejezetten azon a célon alapul, hogy gyorsítsa a hajszárítás folyamatát. Ezek a termékek úgy készülnek, hogy mesterséges anyagokkal kombinálják a természetes alapanyagokat (mint például a méz), ami segít visszaállítani a haj megfelelő arányait. Ezek a termékek nemcsak gyorsítják a hajszárítás folyamatát, de meg is őrzik a hajad szépségét.

7. Kerüld a hajformázást, amig a hajad még nedves

A hajformázási elemek, mint a göndörítők és a vékonyítók nagyban lelassíthatják a hajszárítást, ezért használatukat kerüld. Próbáld inkább a kézi forró göndörítő készülékeket használni annak érdekében, hogy gyorsabban száradjon a hajad. A legjobb mód a gyors hajszárítás, ha megpróbálod megszárítani hajad otthon, anélkül, hogy erős hajformázó szereket használnál.

8. Kiszárítás után használj olajat

A haj kiszárítása után egy kis olaj segíthet megőrizni a hajad egészségét. Sok olyan természetes olaj is van, amelyeket lehet használni a számítások helyreállításához és a haj kiszárítási idő csökkentéséhez. Ezek közé tartoznak a jojobaolaj, a kókuszolaj, a ricinusolaj és mások.

9. Ellenőrizd a felhasznált ápolószereket

Vannak olyan hajápoló szerek is, melyek gyorsítják a hajszárítási folyamatot. Ha rendszeresen használsz bizonyos hajsamponokat és hajbalzsamokat, csereld le őket olyan jobb minőségű és gyorsabban száradó változatokra. Olvass utána a különböző termékek egészen a végéig, és gondoskodj arról, hogy ne haszná