Hasznos tippek Szépség

Hogyan hozható helyre a sérült köröm? Próbálj ki 4 egyszerű megoldást!

Úgy hiszed, hogy a sérült körmök helyreállítása nagy kihívást jelentő és időigényes feladat? Nem kell annak lennie! Minden, amit tenned kell, hogy esténként szakítassz rá néhány percet és követed az alábbi 4 lépést. Engedd meg, hogy végigkalauzoljunk a legsérültebb körmöket is helyreállító folyamaton!

1. Dörzsölj olajat a körömbe

Mára már mindenki tisztában van a természetes olajok jótékony hatásaival. Tudjuk milyen csodára képesek a haj és bőr esetében. Ám azt vajon tudod, hogy rengeteg olaj a köröm állapotán is képes javítani? A ricinus, az argán, a mandula vagy az avokádóolaj rendszeres körömágyba történő dörzsölése nem csak a szárazságot vagy a töredezést előzi meg, de visszaállítja a hajlékonyságát és a csodás kinézetét is. Dörzsöld minden este a körmödbe a kedvenc olajodat – már egy hét elteltével is el leszel hűlve a bámulatos változástól! 

2. A sérült körmök imádják az áztatást!

A körmeid a géllaktól kiszáradtak és károsodtak? Az olajok körömlemezbe történő masszírozásán túl, az áztatást is kipróbálhatod, ami szintén nagyon gyors megoldást hozhat. Azt javasoljuk, hogy próbálj ki két nagyon erősen hidratáló és szépítő körömáztatást.

  • Olívaolajos – citromos áztatás
    Melegíts fel 1/4 pohár olivaolajat és öltsd egy kisebb tálba. Add hozzá egy fél citrom levét. Áztasd a körmeidet a keverékbe 15 percre. Majd egy törölköző segítségével töröld őket tisztára. Ismételd meg a rituálét kétszer egy héten. 
  • Olívaolajos – zsurlós körömáztatás
    Végy egy kisebb üveg vagy fém tálat, tölts bele egy fél pohár olívaolajat és két kanál szárított zsurlót (ha van rá lehetőséged, te magad is szedheted). Forralj egy lábosban vizet, majd helyezd a tálat a kiáramló gőz fölé és hagyd is ott egy óra hosszára. Hűtsd le és ezt követően tedd a körmeidet 15 percre a folyadékba. Ezt a fürdőt is ismételd heti rendszerességgel. 

3. Körömápoló a szép színért és tápláltságért

Ma már nem csak színtelen körömápolók léteznek, amelyek a köröm tökéletlenségeinek elrejtésére hivatottak. Ha a körömöd enyhén sárgás vagy a korábbi körömlakk maradék is még ott díszeleg a körmödön, akkor essen a választásod egy visszafogott színűre. Az ilyen termékek általában tejfehérek, bézs vagy rózsás árnyalatúak. Felvitelük után a köröm sokkal jobban fog kinézni, ezenkívül vitaminokat, ceramidokat, kalciumot és más, a regeneráláshoz szükséges anyagokat is bejuttathatsz a szervezetedbe. A legjobb körömápolók sokáig a helyükön maradnak, akár 7 nap is eltelhet a berepedezésükig. 

4. Száraz kutikulák? Tedd puhává egy jó krémmel!

A száraz kutikula nagyon gyakori. A vágdosással csak még rosszabbat teszel neki, mert csak még gyorsabban visszanő és vastagabb is lesz. Ehelyett válassz inkább jó krémet! Szerezz be egy jó minőségű kutikula ápoló krémet és akadályozd meg, hogy gyorsan visszanőjön. A megfelelő termékek rendszeres használtalával garantálhatod a puha kutikulákat. Ezáltal a körömlemezeket is erősítheted, okos ötlet lehet az esti rutinjaid részévé tenni ezt a trükköt.