Egyéb

Hajegyenesítési Tippek, Melyeket Érdemes Bemutatni

Nem számít, hogy a hajad természetesen göndör, hullámos vagy éppen egyenes, néha mindannyian szeretnénk kísérletezni más hajstílusokkal. Internetes böngészéseink és tévénézéseink során gyakran olvasunk vagy látunk gyönyörűen sima és egyenes frizurákról. De hogyan is csinálják a sztárok a vörös szőnyegen? Az alábbiakban bemutató hajegyenesítési tippek segítségével kihozhatod a legtöbbet a hajadból és meglepheted magad az eredménnyel.

Vásárold Meg a Megfelelő Hajegyenesítőt

Ez az első, legfontosabb lépés. Különféle hajegyenesítők érhetők el a piacon, mindenféle árkategóriában. Ne költs egy vagyon a legújabb, legjobb hajegyenesítőre, ha csak néha akarsz egyenes hajat. Az olcsóbb hajegyenesítők gyakran ugyanolyan eredményt érnek el, csak jobban törődni kell velük. Ha állandóan egyenes hajat szeretnél, akkor érdemes befektetni egy drágább, magasabb minőségű hajegyenesítőbe.

Használj Hővédő Terméket

Rendkívül fontos, hogy mindig használjunk hővédő terméket, mielőtt bekapcsolnánk a hajegyenesítőt. A hővédő termékek célja, hogy megóvják a hajat a hajegyenesítő okozta hőtől, és megakadályozzák, hogy a haj elszíneződjön vagy károsodjon.

Az Egyenesítés Előtt Alaposan Szárítsd Meg a Hajad

A hajnedvességétől függően a hajegyenesítő teljesen más eredményt hozhat. Ha a hajad nedves, a hajad könnyen megsérülhet a hőtől mert a haj kiszolgáltatottabb a hőhatásnak. A hajszárító használata is segíthet abban, hogy a hajad simább legyen az egyenesítés előtt.

Ne Siettesd!

Azt ajánljuk, hogy szánj rászűkített részekre osztva 1-2 percet minden hajszálon. Igen, tudjuk, hogy ez sok időt vehet igénybe, különösen, ha hosszú és vastag hajad van. Azonban ha türelmes vagy, és nem sieted el a folyamatot, akkor valószínűbb, hogy jobb eredményt érsz el.

Végül, de nem utolsósorban: Dúsítsd a Hajad

Sokan szeretnének dús hajkoronát kialakítani. A dús haj titka nem feltétlenül a hajmennyiségben rejlik, hanem inkább a haj egyenesítésének technikájában. Egyes hajszálnak történő egyenesítésekor, ha a hajadat a hajgyökerektől kezdve felfelé egyenesítjük, akkor a haj a fejbőrtől távolabb helyezkedik el, így dúsabb hatást kelt. Egy kis gyakorlással ez a technika egyszerűen elsajátítható.

Egészséges Haj = Szép Haj

Végezetül, de nem utolsó sorban, ne feledd, hogy egészséges haj a legszebb haj. Kérj tanácsot fodrászodtól arra vonatkozóan, hogyan ápold hajadat megfelelően, hogy megelőzd annak károsodását. Lényeges, hogy rendszeresen vágasd le végét, és fogyassz elegendő vitamint és tápanyagot, hogy hajad erős és egészséges maradjon.

Szerző: Minta Blogposztíró