Egyéb

Cruelty-Free Bőrápolás – Állatok Kímélő Bőrápolás

Mi az a cruelty-free bőrápolás? Ez egy olyan konceptus, melyben a bőrápoló termékek nem teszteltek állatokon. Ezek a termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, így vegánok számára is ideálisak. De hogyan ismerhetjük fel őket? És melyek azok a márkák, melyeket előnyben részesíthetünk?

A cruelty-free bőrápolásra való áttérés okai:

Bizonyára mindannyian tudjuk, de érdemes hangsúlyozni: az állatkísérletek során szenvedő állatokat nem táplálják megfelelően, többnyire rossz körülmények között tartják őket, és elviselhetetlen fájdalmaknak vannak kitéve. Ezt a szenvedést csak azért viselik, hogy a bőrápoló termékek hatásait teszteljék rajtuk – ezek a tesztek azonban sokszor nem adnak pontos eredményeket, hiszen az emberi és az állati bőr nem ugyanúgy reagál az adott hatóanyagokra. A cruelty-free termékek használata ezért nemcsak az érzékeny bőrűek, hanem mindenki számára előnyös, aki elutasítja az állatkísérleteket.

A cruelty-free bőrápoló termékek felismerése:

Ha a következő jeleket látja a termékeken, akkor biztos lehet benne, hogy egy cruelty-free termékről van szó:

  • A Cruelty-Free International, vagy a Leaping Bunny logója: ezek a világ legnagyobb állatvédő szervezetei, melyek a cruelty-free termékek hitelesítésével foglalkoznak.
  • A PETA “Rabbit logo”: ezt a logót a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) állatvédő szervezet adja a cruelty-free termékekre.
  • A Vegan Society’s “Vegan Trademark” logó: ez biztosítja, hogy a termék nem tartalmaz állati eredetű összetevőt.

Cruelty-free bőrápolási márkák, melyeket érdemes megismerni:

Lassan, de biztosan egyre több márka választja a cruelty-free termelést. Íme néhány népszerű, magas minőségű és megfizethető márka, amelyeket érdemes kiemelni:

  • The Ordinary: a márka minden terméke cruelty-free, és számos vegán termék is megtalálható a palettán.
  • Drunk Elephant: minőségi bőrápoló termékeket kínál, melyeket nem teszteltek állatokon.
  • Sukin: az ausztrál márka vegetáriánus és vegán termékeket kínál, melyek gazdagok természetes összetevőkben.

Összefoglalás

A cruelty-free bőrápolás nemcsak az állatok csodálatos világát védi, hanem bőrünknek is jót tesz. A természetes, vegán összetevőkkel készült termékek bőrünknek éppen azt adják, amire szüksége van, és nem terhelik feleslegesen kemikáliákkal. Ezek a termékek a bőrápoló rutinunk szerves részévé válhatnak, segítve bőrünk egészségének fenntartását, és közben közvetve megvédjük az állatokat is.

Szerző: Cruelty-Free beauty.hu