Hasznos tippek

Vörös hajúak figyelem! Így őrizzétek meg hajatok színét hosszú ideig

Tudtad, hogy a vörös a legritkább hajszín? Nem mellesleg eredeti és gyönyörű. Ha te is a vörösek csoportjához tartozol, akkor valószínűleg tudatában vagy annak, hogyan kell gondoskodnod tüzes hajkoronádról. Azonban, ha nem vagy biztos benne, hogy vörös hajad helyesen ápolod-e, olvasd el a cikket, hogy megtudd, milyen szépségápolási gyakorlatokkal tudod megőrizni hajad gyönyörű, eredeti színét.

Hogyan lehet valakinek vörös haja?

Ha vörös hajat szeretnél, akkor két módszer közül választhatsz. Használhatsz hennát vagy rendszeres hajfestéket is. Nyilvánvaló, hogy az első technika előnyösebbnek és biztonságosabbnak tekinthető, mert természetesebb.

1. Henna

A Henna (lawsonia inremis) egy gyógynövény, amely vörös és narancssárga árnyalatokat biztosít a hajnak. Érdemes tudni, hogy a henna nem világosítja a hajat, hanem színezi azt. Rendkívül fontos a henna előkészítésének módja. Röviden, minél tovább érik a növény, annál intenzívebb lesz a színe. Alapvetően a savasodás maga határozza meg, hogy a végső szín intenzív-e vagy sem. Használhatsz acerolát (más néven West Indian cherry vagy wild crepe-myrtle) vagy amlát a henna savasítására. Az acerola erősen telített vörös árnyalattal ajándékozza meg a hajat, míg az amla bordó vagy mahónia színt ad.

A henna legnagyobb előnye, hogy állandó hajfestést biztosít. Érdemes rájönni, hogy az erősebb kötés az egészségesebb haj és a színező között alakul ki. Ezért a sérült hajra alkalmazott vörös szín gyengébb, kevésbé telített és gyorsan elhalványulhat. Van-e olyan mód, amely megakadályozza a szín elhalványulását? Bizonyára van! A lényeg a szabályosság, ami nem más, mint a henna szisztematikus használata. Ami érdekes még az az, hogy ez a természetes színezőanyag erősíti és vastagabbá is teszi a hajat. Továbbá megakadályozza a mechanikai károsodást és UV sugárzás elleni védelmet is biztosít.

2. Hajfesték

Először is, a hajfestékek kiszáríthatják a hajat és irritálhatják a fejbőrt. Másodszor, a hajat vörösre festő termékek gyorsan kimosódnak, elhalványulnak és idővel úgynevezett piszkos vörössé válnak. Ugyanakkor hajfesték használatával pontosabban színezheted a hajad, és alakíthatsz ki – az oxidálószer koncentrációja miatt – célzott hatást. Az igazság az, hogy a festés után a szálak jobban néznek ki. A henna hatásával ellentétben azonban a rendszeresen használt hajfestékek nem javítják a haj állapotát, sőt. Valójában fordítva hatnak: dehidratálják, érzékenyebbé teszik a fejbőrt, és megfosztják a hajat annak természetes fényétől.

Mit tehetünk a vörös szín hosszú ideig való megőrzése érdekében?

1. Henna

A vörös színnel festett haj tartósságának növelése érdekében használj henne ápolót. Röviden, ez egy kis henna, amelyet szilikonmentes kondicionálóval kombinálunk. Ezt a keveréket hetente egyszer kell alkalmazni. A hajon és a fejbőrön többé-kevésbé 30 percig, akár egy óráig kell tartani. Az alábbiakban találsz néhény példa keveréket, amelyek a vörös haj színének növelésére használhatók:

  • hajnövekedés: 2-3 kanál tiszta henna, 1 kanál porított görögszéna, 4-5 kanál szilikonmentes kondicionáló;
  • sima haj: 2-3 kanál tiszta henna, természetes joghurt vagy tejszín, 2-3 kanál szilikonmentes kondicionáló (opcionális);
  • korpásodás: 2-3 kanál tiszta henna, 1 kanál porított görögszéna, 4-5 kanál szilikonmentes kondicionáló, néhány csepp nyírolaj.

2. Hajfesték

Ha úgy döntöttél, hogy a hajadat vörösre fested, tegyél meg mindent azért, hogy a pigmentek a kutikula réteg alá kerülhessenek. A savasodás segíti a kutikula rétegek kisimulását. Megpróbálhatod a hibiszkuszból készült termékekkel val hajmosást, vagy az …  intim mosakodóval kevert sampont. A tejsavval, almasavval, borkősavval vagy piruvénsavval ellátott hajmaszk is használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük