Hasznos tippek Szépség

Az otthoni fogfehérítés néhány gyors módja

Ha te is a kávé- és teaimádók táborát erősíted, akkor van esély arra, hogy a fogaid elszíneződtek. Szerencsére  létezik néhány brilliáns és könnyen hasznosítható házi praktika a bájos mosoly és a hófehér fogak visszaszerzésére!

1. Aktív szén a fehér fogakért 

Általában az aktív szenet a gyomorbántalmak orvoslásához használják. Ám nem utolsó szempont, hogy a fogtisztításban is aduász, visszaadja a fogaid szépségét és fehérségét. A használata nagyon egyszerű, hiszen nem kell más hozzá csak egy kevés víz és egy fogkefe. És mit csinálj ezután?

Végy egy széntablettát és törd bele egy kisebb tálba. Nedvesítsd meg a fogkefét és gyűjts a sörtékre egy keveset a porból. Majd gyengéden keféld át a fogaidat a fekete anyaggal. Ha végeztél jó alaposan öblögesd ki, hogy ne maradjanak feketék a fogaid. Kész is! Használd a praktikát rendszeresen. 

2. Citromlé a fehér fogakért 

A citromlé egy jól ismert DIY technik a fogak fehérítéséhez. A sav a pillanat töredéke alatt kifehéríti a fogzománcot és eltávolítja a kávé és tea okozta szennyeződéseket. A citromlé a magas hatásfoka ellenére, továbbra is gyengéd, így akár napi rendszerességgel is alkalmazhatod. A legegyszerűbb módja, ha megiszol minden nap egy pohár citromos vizet.  

3. Szódabikarbóna a fehér fogakért 

Hajdanában a nők még ismerték a szódabikarbóna szupererejét és ezzel fehérítették a fogaikat. Még mai is az egyik legszuperebb fehérítőnek számít. Keverj össze 2 kanál szódabikarbónát 1 kanál hidrogén-peroxiddal, majd élvezd a gyors sikert. Oszlasd el a keveréket a fogaidon, majd dörgöld őket 2 percig folyamatosan. 

4. Kókuszolaj a fehér fogakért 

Tudtad, hogy a kókuszolaj is fogfehérítő? Sőt mi több. Fertőtleníti a szájüreget, megakadályozza a baktériumok és élesztőgombák elszaporodását, és visszatartja a bomlást! A kókuszolajos módszert nagyon könnyű megvalósítani: tegyél egy kanál kókuszolajat a szádba és öblögess vele 5-10 percig. Majd egyszerűen köpd ki. 

Képes a szódabikarbóna és a további házi praktikák bármilyen károkozásra a sárga fogak esetében?

Nem jelenthető ki, hogy a szódabikarbóna korlátlan használata nem lenne káros a fogakra nézve… Bár a hatása csodálatos, a fogorvosok azt tanácsolják, hogy csak körültekintéssel használjuk. A szódabikarbóna nem mutat olyan kémiai tulajdonságokat, amelyek fehérebbé tennék a fogakat: egyszerűen eltávolítja a lepedéket. Éppen ezért a szódabikarbóna túlzásba vitele esetlegesen károsíthatja a zománcot, ami ismét foltokhoz és fogkőhöz vezethet. Ritkán és csak óvatosan használd. 

A fog fehérítésére és a gyönyörű mosolyra egy tonna különböző megoldást olvashatsz,  pl.: banán és narancshéj használatát javasolják, néha olyan furcsaságokat is, mint a nyers hagyma fogyasztása. Állítólag az eperrel való fogmosás is segíthet (ugyanúgy tartalmaznak fehérítő savakat, mint a citrom). Mindegyik házi praktika jól működik és biztonságos is, ha ésszerűen időközönként  haszosítod őket.