Hasznos tippek Szépség

7 bőrápolási hiba – Ne kövesd el őket!

Még ha törődsz is a bőröddel, talán távolról sem csinálod jól. Előfordulhat, hogy észre sem veszed, de a helytelen bőrápolásod következtében csak rontassz a bőröd állapotán. Olvasd el ezt a cikket, és gondoskodj arról, hogy a rutinod olyan legyen, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 

1. Mellőzöd a tonizálást

Nagyjából megmosni az arcot nem elegendő. A tisztító gélek egyszerűen szétcincálják a bőr lipid rétegét és felborítják a semleges kémhatását. Éppen ezért kötelező darab a tonik – megnyugtatja a bőrt és visszaállítja a pH-t. Használd az arcmosás után, közvetlenül a szérum és hidratáló előtt. A tonik gondoskodik arról, hogy a bőr minden funkciója megfelelően működjön, így a védelmi mechanizmus is rendben legyen. Ne feledd, mindannyiunk bőre egyedi – meg kell találnunk a tökéletes termékek kombinációkat. 

2. Nem mosod le a sminkedet alvás előtt 

Egy buliból térsz haza és másra sem vágysz, csak végre álomra hajtani a fejedet? Az egész napos pörgés után, otthon egyszerűen aludni szeretnél? Semmilyen körülmények között ne mulaszd el a smink eltávolítását! Az egyik legrosszabb dolog, amit tehetsz, hogy sminkben alszol, ilyenkor a bőröd ugyanis nem tud lélegezni. Gyulladások jelentkeznek, hiszen a bőrnek ilyenkor esélye sincs az éjszakánként bekövetkezői intenzív regenerációra. 

3. Nem törődsz a fényvédelemmel 

A bőr számára a fény okozta öregedés az egyik legsúlyosabb probléma. Az UV-sugárzás a legnagyobb ellenségünk! Ne hanyagold el a fényvédelmet -soha – nem csak napozás közben létfontosságú. Szerezz be egy minőségi SPF-es krémet (SPF 15 őszre és télre, majd erősebbet a két melegebb hónapra) és használd is minden nap.

4. Rögtön lefekszel, miután felvitted a szérumot és a hidratálót 

Ha nem szeretnéd, hogy a szérumod vagy a krémed a párnádba szívódjon be, akkor a használatuk után ne menj rögtön aludni. Adj nekik némi időt. Máskülönben a rutinodat lehúzhatod a wc-n. 

5. Fogdosod az arcod 

Pattanások és gyulladás gyötri az arcodat? Az arc túl gyakori érintése állhat a háttérben. Szabadulj meg ettől az ócska szokástól, hogy ne kerülhessenek a kezedről az arcodra a baktériumok, ezzel küszöbölve ki az újabb és újabb gyulladásokat. 

6. Túl sok bőrápolót használsz 

A mértékletesség fontos szempont a bőrápolásban. Itt is a kevesebb néha több alapigazság érvényes. Vegyél vissza a használt krém és hidratáló mennyiségéből. Egy borsónyi adag több, mint elegendő az arcodra.  A túl sok leülepszik az bőrödet és eltömítve a pórusokat pattanásokat eredményez.

7. Megfelejtkezel az egészséges étkezésről és a test hidratálásáról 

A bőrápolási rutin nagyon sokat számít, de ne feledd egészséges, vitamin- és tápanyagdús étkezés mellett mit sem ér az egész. A test megfelelő hidratálása érdekében a kellő mennyiségű vízbevitel is fontos. Ha belülről vigyázol a testedre, az a megjelenéseden is látszani fog.